Кажи ми каква зодия си, за да ти кажа дали си умен

Кажи ми каква зодия си, за да ти кажа дали си умен

Интелигентността освен на знания, умения и богата култура, явно се дължи и на това кой е зодиакалният ни знак. Тук може да прочетете дали спадате към умните представители на зодиака или сте изтеглили късата клечка.

Овен

Силно чувствителните представители на тази гореща зодия имат способност да разбират чувствата на другите и да откликват на тях, което е признак не само за емпатия, но и за висок емоционален интелект.

Телец

Телец, на който не му е скучно със самия себе си, е достоен за похвала. Тази зодия обикновено туби интерес към каквото и да било, ако няма външен стимул.

Близнаци

Хората, родени под знака Близнаци, имат визия и стратегия за бъдещето и се концентрират върху дългосрочните си цели, а това говори за висок интелект. Те обаче обикновено изпитват трудности да се фокусират на нещо конкретно във всекидневието и постоянно се разсейват с различни задачи.

Рак

Онези от тях, способни да поемат рискове и да побеждават страха от промените, са сред развитите представители на тази зодия, защото най-често Ракът предпочита тихите пристанища и рядко поема инициатива. Тези хора са умни, но инертни по природа

Лъв

Вечно любопитният и любознателен Лъв има най-разностранни интереси и рядко изпитва удовлетворение, но няма да си го признае – прекалено е честолюбив. Когато не е посветен изцяло на задоволяването на собствените си амбиции, може да постигне много и да се издигне с оригинално мислене над масите.

Дева

Признак за силно развития интелект на Девите се смята тяхната способност да разрешават проблеми, благодарение на своята интуиция, настроена на фини честоти – те безотказно различават най-добрите и най-лоши черти на останалите и умеят да се адаптират и вписват в различни ситуации.

Везни

Който има Везни сред близките си, е наясно, че умението им да се владеят в трудни ситуации, маневреното им мислене в рискова обстановка и самоконтролът са сред най-добрите им качества – именно те отличават притежателите на висок интелект.

Скорпион

Симпатичното чувство за хумор на представителите на тази зодия и умението им да не правят от мухата слон, а да разсъждават трезво и навреме, ги нареждат сред най-рационалните и емоционално високи хора. Умът им е на висота, независимо в какво направление се развиват.

Стрелец

„Знам, че нищо не знам“ – осъзнаването на това е присъщо само на умните Стрелци, които, по-добре от всеки разбират колко са ограничени хората и се стремят да се развиват и усъвършенстват непрестанно.

Козирог

С висок интелект могат да се похвалят тези представители на знака, които съумяват да се адаптират към всякакви условия. Те не обичат да рискуват, но знаят кога това ще им донесе успех и когато се впуснат в авантюра, обикновено печелят.

Водолей

Водолеят е склонен много да се тревожи и тази тревога е признак на активен ум, който проиграва всевъзможни варианти, разнищва загадки, усвоява нови възможности и е загрижен за другите – все признаци за висок интелект.

Риби

Виталната зодия добре разбира сигналите на емоционално ниво, няма равна, когато става дума за психология, но често хората от тази зодия не умеят да се концентрират над физическите явления в живота.