Йордан Цонев: Цветан Цветанов ми прилича на късния Местан

Йордан Цонев: Цветан Цветанов ми прилича на късния Местан

Аудиозаписи има и при премиер, и при президент. Затова поискахме оставката и на двамата. Стана институционална война, която отслаби и президентството, и Министерски съвет. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия Йордан Цонев, зам.-председател на ДПС.

„Учудени сме за констатацията на доклада на ЕК за прозрачността на медиите. Например колегата Пеевски има медии и те се знаят. Трябва да има списък с имена на медии, които не са показали истинския си собственик“, каза още той.

„В Европа няма забрана политици да държат медии. Берлоскони и чешкият премиер са само част от примерите“, разкри Цонев.

„Журналистите трябва да кажат дали има свобода на медиите, не друг“, коментира още представителят на ДПС темата.

„Смятам, че властта се бърка с независимостта. Независимостта на съда е много важна, за да може да не бъде нападана от всякакви хора“, съобщи Йордан Цонев.

„ДПС в позицията си изрази подкрепа към искащите реформи от протеста. Подкрепяме младите хора, които искат по-добър живот. Не сме „за“ тази част от протеста, която поругава националните символи, хвърля яйца и домати“, заяви той.

„ДПС никога няма е глуха опозиция в парламента. Важно е да се опазим от Русия и да задържим евро-атлантическата си ориентация“, коментира зам.-председателят на ДПС.

„Кога взехме да вярваме на Цветанов? Когато говореше за много други теми – излъга! Няма нищо вярно за уволнение на министри по списъци на ДПС. Цветан Цветанов ми прилича на късния и изгонен Местан. Той се държи по същия начин“, разкри Цонев.

„Цветанов продава евро-атлантизъм. Всеки с нов проект плюе по ДПС, за да може да е по-забележим. Продавачите на евро-атлантизмът отдавна са Кръстев и Прокопиев. Истинският евро-атлантизъм го правят българските граждани“, категоричен бе той.

„По места хората на ДПС бяха пометени и свалени от постовете си. Махнаха хората с турски имена дори и от работата им като охранители в училища. Какви глупости за връзки на министри с партията? Със съмнения ли се работи?“, завърши Йордан Цонев.