И от „Продължаваме промяната“ категорично искат избори

Още в неделя Националният съвет на „Продължаваме промяната” взе решение, че в този формат на 50-то НС няма как да се формира правителство, което да гледа към Европа и да е антикорупционно. Днес имахме среща на депутатите от партията и ясно потвърдиха позицията на Националния ни съвет, като ясно подчертаха, че няма да участват в разговори за трети мандат.

Това обяви съпредседателят на ПП Кирил Петков пред журналисти. Той каза, че ще откажат поканата на ДПС за разговори за втория мандат.

Във връзка с позицията на ГЕРБ той заяви: „Трябва да стане ясно на гражданите, че след седми мандат те се провалиха с гръм и трясък за сформиране на правителство. Цяла България е заложник на двамата човека – Бойко Борисов и Делян Пеевски, като явно и двамата са токсични за българската партийна система и демокрация.”

Акад. Николай Денков подчерта още: „Ясно е от изявлението на ДСБ, че имаме съществено различие с тях. Препотвърдихме – няма да участваме в разговори за третия мандат. Имаме заседание на обща парламентарна група, на което ще потърсим общо решение. Както трябва да бъде в една демократична формация, ще направим обсъждане и ще вземем демократично решение.”

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share