И лекарите пуснаха ваучери, преглеждат на промоция

И лекарите пуснаха ваучери, преглеждат на промоция

Лекарите също пуснаха ваучери за намаление на услугите. Това показа справка на „Телеграф“ в сайтовете за колективно пазаруване.

От много време насам клиники, лаборатории и болници предлагат различни услуги на промоция. Сега обаче към тях се присъединяват и конкретни специалисти, които предлагат между 9 и 16% отстъпка за здравна консултация. Тя се осъществява онлайн, като някои от лекарите предоставят възможност за чат или видеоразговор, а други отговарят само писмено.

От 20 до 70 лв. струва онлайн преглед на промоция. Сред лекарите има гинеколози, кардиолози, специалисти по вътрешни болести, гастроентерология, нефрология, ортопедия, ендокринология и други. За видеоконсултация цените са по-високи и е необходимо предварително записване на дата и час. За писмената комуникация пък медиците се застраховат, че изпращат отговор на зададените въпроси в рамките на една седмица. Повечето лекари работят в различни болници от страната, но предлагат и прегледи на частно. Междувременно лечебните заведения също започнаха да „рекламират“ конкретни медици, като предлагат консултации с тях. Все още повечето оферти са за „преглед от УНГ специалист“ или „преглед от кардиолог“, но вече има и предложения за среща с точно определени лекари. Консултациите на живо обаче са на цени от около 90-100 лв. и нагоре.

Все повече предложения има и от стоматолози. С намаление вадят зъби, лекуват пулпити, поставят импланти и правят естетични корекции като избелване или почистване на зъбен камък. Ваденето на зъб с ваучер излиза 35 лв. вместо 75. Офертата включва упойка, рентгенова снимка и обстоен преглед. Поставянето на зъбен имплант пък може да излезе с почти хилядарка по-евтино. Една от офертите за избелване и почистване на зъбен камък е 250 лв. вместо 600 лв. Приблизително толкова излиза и поставянето на коронка с намаление.

В един от специализираните сайтове за здравни услуги на промоция са пуснати и над 300 оферти за лабораторни тестове и изследвания. Именно те са и сред най-купуваните. По над 5000 души са си взели ваучери за хормонални изследвания, пълна кръвна картина и др.