Италианци направиха кабриолет от Tesla Model S

Италианци направиха кабриолет от Tesla Model S

Италианската компания за производство и доработки на купета ARES Design направи версия кабриолет на електромобила Tesla Model S. Интересният проект е направен по заявка на клиент, като освен покрива е загубил и двете си задни врати.

От ARES не само са махали неща, но и са добавяли. Така, автомобилът разполага с мек покрив, който се прибира зад задните седалки. Достъпът до последните е малко затруднен от премахването на задните врати и В-колонките, но решението е предните кресла да се сгъват за да се опитат да улеснят малко минаването.

Инженерите на компанията са усилили страничните панели на автомобила, но за момента не е налична система за предпазване при преобръщане.

От компанията заявяват, че конкретният модел е технологичен демонстратор, но всеки техен бъдещ сериен кабриолет ще разполага с пълноценна предпазна система, най-вероятно с разгъваеми подпори, подобно на тези в откритите модели на Audi, BMW и Mercedes.

Самите седалки на втория ред не са оригиналните от Model S, а са специално изработени от ARES, като са изработени от фина ледено бяла кожа с оранжеви детайли. Като цяло италианците са се постарали доста с дизайна и за да е по-хармонична машината е добавен дискретен карбонов аеро кит.

От Ares Design не споменават техническите данни на машината и коя версия на Tesla Model S е взета за „донор“. Не обелват и дума за цената на конвертирането. Но потвърждават, че имат готовност и въможност да произвеждат открития електромобил по заявка на клиенти.