Искрен Веселинов: Резолюцията клевети и поставя петно върху България

Част от констатациите в резолюцията отговарят на истината. Част от констатациите не отговарят и се опитват да насадят една фалшива реалност в България. Констатациите за македонското малцинство, ромите и Истанбулската конвенция са част от тази фалшива реалност.

Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ депутатът от ВМРО Искрен Веселинов по повод приетата преди минути от Европарламента резолюция за състоянието на правовата държава в България.

„Една част от критиките са обективни, но по-голяма част от тях са хиперболизирани. Не е лъжа, че има какво да се прави по въпросите със съдебната система и борбата с корупцията. Това са ясни проблеми и по тях се работи, но всичко друго е опит да се натрият носовете на политическите опоненти. Не може вътрешнопартийните борби да водят до петнене името на България. Няма как да се говори за македонско малцинство в България и джендър идеология. ВМРО винаги е било извън корупционните скандали. Тази резолюция клевети страната и хората, които я инициираха, след време може да управляват и тогава ще берат плодовете на това, което сътвориха. Днес успяха, да им е честито, но петното остава за България“, обяви Веселинов.

Той коментира и продължаващите антиправителствени протести. „Аз също подкрепям определени неща в протестите – за по-добра съдебна система и по-ефективна борба с корупцията. Аз не мога да говоря от името на съдебната власт. Управляващите направихме много за борбата с корупцията и това е отчетено в доклада на ЕК за България.

Днес отхъврлихме ветото на президента върху Изборния кодекс, защото според нас той се опитваше да отнеме суверинитета на българския народ. Аз няма как да се съглася с нещо такова“, категоричен бе Искрен Веселинов.

Резолюцията срещу България (Инициативата „Кънев – Йончева“) е приета. Петното върху България е факт.

Това написа на личната си страница във Фейсбук евродепутатът Александър Йорданов по повод приетата преди минути в Европарламента резолюция за състоянието на правовата държава в България. Ето какво още сподели той:

„За инициираната от Радан Кънев – „Демократична България“ и Елена Йончева – БСП, Резолюция за Върховенството на закона в България са гласували 358 евродепутати, а против сме били 277. Други 56 евродепутати са се въздържали. Резултатът показва, че практически Европарламентът е далеч от единно становище срещу нашата страна. Разликата между гласувалите за резолюцията и тези, които са били против и въздържали се е само 25 гласа. Но е факт, че те бяха достатъчни, за да се приеме един позорен документ.

Практически в парламента се реализира ляво-либерален комплот срещу нашата страна. Левите за пореден път поставиха своите партийни интереси и цели над здравия разум, професионалната обективност и морала. Резолюцията бе одобрена от социалисти, зелени, либерали и комунисти плюс нейният инициатор от ДСБ Радан Кънев.

Тепърва у нас тя ще се коментира. Моят пръв коментар е, че Европейският парламент прие една необективна резолюция, Тя няма задължителен характер, но дори и да имаше такъв, лично аз ще я хвърля в кошчето за боклук. Защото тя наистина е боклук. В нея клеветата и лъжата са първи дружки.