Искат най-тежкото наказание за жестокия убиец Алекси

Убиецът от карнобатското село Церковски – Алекси Стоянов ще бъде изправен на съд с най-тежкото възможно обвинение – по чл.116 от Наказателния кодекс, т.12 – грози го доживотен затвор без право на замяна, съобщава „Флагман“. Обвинителният акт вече е внесен в Окръжния съд в Бургас и разпоредителното заседание по делото ще се проведе в понеделник, 28 септември.

По време на разследването безспорно е установено, че убийството е извършено от Алекси Стоянов, той е използвал нож, с който е нанесъл удар в лявата гръдна половина на Коста Костов, отбелязват от прокуратурата.

Припомняме, че през март т.г. Алекси закла единствения си приятел – Коста Костов на 65 години от Церковски. Той му отишъл на гости, двамата се напили, след което Алекси се скарал с домакина си, извадил нож и го умъртвил, след което оставял агонизиращото му тяло край селото.

Коста умрял в адски мъки, стенейки часове наред, без да има кой да му помогне. Алекси е многократно осъждан, включително за опит за убийство. Преди четири години той бе арестуван заради това, че нападна от РУП Карнобат и се опита да го убие с нож.

От март Алекси Стоянов е с наложена постоянна мярка „задържане под стража“ и няма никакво основание да бъде пуснат отново на свобода.

Почти сигурно ще остане зад решетките до края на дните си, независимо от присъдата, която ще му постанови Окръжния съд в Бургас.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share