Ирена Анастасова: Служебният кабинет трябва да внесе Бюджет 2023

Ирена Анастасова: Служебният кабинет трябва да внесе Бюджет 2023

В този крайно фрагментиран парламент трябва да бъде постигнато разбирателство за бюджета, защото става дума за оцеляването на големи групи хора в обществото. Служебният кабинет трябва да внесе Бюджет 2023.

Това заяви пред БНТ зам.-председателят на БСП Ирена Анастасова.

„Тезата, че служебният кабинет не внася в момента Бюджет 2023, защото всички ще се надговаряме и ще правим огромни харчове предизборно, е безпочвена“, заяви тя.

Припомни, че миналата година по същия начин е бил коригиран внесеният бюджет, като не са били направени масови харчове и че като народни представители не си дават сметка, че трябва да бъдат направени разумни плащания.

Анастасова коментира и срещата на БСП с главния прокурор. Тя обясни, че Гешев е застъпил позицията, че търси диалог и че смята, че диалогът с институциите, включително и с НС, не е достатъчен и затова има проблеми в дейността на всички институции.

Главният прокурор освен това смята, че за да няма конкретни действия по високите етажи на властта и произнесени присъди, са виновни законотворците и некачествените закони, допълни Анастасова.

По време на срещата с Иван Гешев представителите от БСП са заявили, че не се отказват от поисканата му оставка. Анастасова смята, че трябва да се говори за дълбоки съдебни реформи, включително смяна на главния прокурор.