Инфаркт покоси шофьора, прегазил 2-годишното дете в „Илиянци“

Шофьорът, прегазил 2-годишното дете на “Илиянци“ в София е приет в болница с инфаркт, съобщи Нова тв. Той е в Александровска болница с опасност за живота.

Софийски градски съд трябваше да каже, дали той да остане за постоянно в ареста, след като бе обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост. От прокуратурата, обаче решиха да не внасят искането за задържане в съда, докато здравословното състояние на шофьора не се подобри.

Шофьорът е сирийски гражданин със статут на постоянно пребиваващ. Няма предишни нарушения. „Пребивава в България от 1992г., базиран е в държавата, работи, децата са му родени тук, завършили са български училища”, каза Анна Попова, адвокат на задържания шофьор.

Той самият изпитва много силна душевна болка и вина за случилото се, тъй като това е една трагедия, която се е разиграла за двете семейства”, каза още тя.

„Действително при настъпване на произшествието той е оказал първа помощ. Лично е позвънил на 112, с едната ръка е придържал детенцето, но за жалост знаем какъв е изходът”, допълни Попова.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share