Илхан Андай: Почетният председател на ДПС дава назад

Журналистът Илхан Андай заяви в ефира на Нова телевизия, че срещата, която по неофициална информация трябва да се случи днес между почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и председателят на Движението Делян Пеевски, няма да се случи най-вероятно.

„Тази среща, която е била планувана между двамата лидери, и едва след това е насрочена срещата с тези 17 депутати, вероятно няма да се състои. Защото не се случи това гръмкото, което беше анонсирано от хора като Рамадан Аталай”, посочи той.

„Случващото се в ДПС през последните дни не е дневния ред на електората, на тези близо 400 хиляди, гласували на 9 юни за партията. Тези хора искаха в началото на юли България да има редовно правителство. Вместо да разрушава стената между елита на партията и избирателите, в ДПС последните дни изглежда, че те надграждат този зид с нов ред тухли”, обясни журналистът.

„В събота говорещите, от името на Ахмед Доган, дадоха заявка, че и тези 17 народни представители вече искат правителство. Сиреч почетният председател дава назад и се равнява по дневния ред на избирателя. Можем да заключим, че и д-р Ахмед Доган и Делян Пеевски са доволни”, отбеляза Андай.

Според журналиста акцентите от срещата в Росенец са два – 17-те депутати да бъдат поканени на чай, за да им се обясни, че вече България трябва да има редовно правителство. И вторият – желанието на Доган да изпъква неговата значимост по много важни теми.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share