Илия застрелял брат си с ловна двуцевка, докато лежал на дивана

Трупът на 57-годишния Петко Йорданов, който бе застрелян от собствения си брат, бил открит от съпругата му. Жената се прибрала във фамилното жилище и се натъкналана ужасяващата гледка. Окървавеното тяло на мъжа й било на дивана, а цялата му глава била в кръв. До вратата лежал трупът на девера й – Илия.

Между двамата братя не е имало физически сблъсък, защото Петко е прострелян, докато е лежал на дивана. Илия е пристигнал в жилището, въоръжен с ловна пушка, което означава, че убийството е било планирано, а не е извършено в състояние на афект.

Причината за двойната смърт е спор за имот. Двамата братя се карали за наследствения апартамент на ул. „Киев“ в центъра на града. В жилището живеели Петко със съпругата си и 22- годишния си син, както и майка им Стефка.

Жената е с деменция и семейството се грижило за нея. Преди година тя останала вдовица и малко след погребението на бащата, в семейството започнали спорове за имота. Оказало се, че дядото Стефан е завещал жилището на внука, който носел неговото име.

Този факт обаче вбесил Илия, който започнал да търси сметка на брат си, обвинявайки го , че е манимулирал родителите им. Скандалите били ежедневни, Илия няколко пъти е заплашвал Петко с убийство пред свидетели, пише „Трафик“.

В полицията обаче няма подадени жалби.

По-големият брат настоявал апартаментът да бъде продаден, а парите разделени по равно. Петко обаче бил против и казал, че няма да наруши последната воля на баща си. Двамата непрекъснато се карали.

Тежкото престъпление е извършено, докато майката е била в съседната стая.

Previous post Д-р Гергана Николова: Все още не мога да издавам електронно направление
Next post Какво да правим, ако поръчката от онлайн магазина не идва?