Изтриха 4 хил. квадрата „мацаници“ от улиците на София

„През последната година Столичният инспекторат провежда активни действия по заличаване и премахване на грозни графити от фасади на сгради, детски градини и училища, метростанции, подлези, паметници и емблематични сгради. До този момент са премахнати повече от 4 хил. кв. м. подобни надписи“, съобщиха от „Московска“ 33.

Само в рамките на няколко дни екип на Столичен инспекторат успя да отстрани повече от 100 кв.м. графити и надписи по ул. „Цар Иван Асен II“. Сред почистените обекти попадат части от знаковите за улицата кооперации като „Царевец“, „Асеновец“ и „Трапезица“, а в участъка около кино „Влайкова“ са заличени десетки нецензурни надписи и символи.

Работата по премахване на графитите се извършва със специализираната почистваща система „Ghibli Skid Silent“, като в следващите дни предстои да бъдат почистени обекти в частта от 12 –то СУ „Цар Иван Асен II“ до бул. „Ситняково“.

На улицата са установени и 28 броя ел. табла в лош външен вид, като за тяхното промяна, вече има постъпило предложение от художник за тематичното им изрисуване, а рекламна агенция предлага за своя сметка да отпечати красиви визии, с които таблата да бъдат преобразени.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share