Изписват Десислава Радева от болницата след седмица

Изписват Десислава Радева от болницата след седмица

Съпругата на президента Румен Радев Десислава Радева ще бъде изписана от болница „Св. Иван Рилски“ следващата седмица. Минималният престой по клиничната пътека, по която тя бе приета със силно главоболие и данни за разкъсан мозъчен аневризъм, е седем дни, което означава, че при добър възстановителен процес първата дама може да се завърне във вила „Калина“ идния четвъртък.

Тя претърпя операция за отстраняване на аневризмите. Тя е преминала успешно и тя вече е извън опасност и се възстановява, съобщиха вчера запознати с хода на хирургическата интервенция, пише „Лупа“.

Президентшата беше хоспитализирана в лечебното заведение на 12 април, но от болницата отказаха да дадат информация за състоянието ѝ. В последствие източник потвърди, че Радева е била приета след оплакване от силно главоболие. По-късно стана известно, че президентската съпруга е имала 3 мозъчни аневризми.

На 17 февруари 2021-а бе съобщено, че Радева е дала положителен тест за коронавирус. Подробности за това как е протекло заболяването не бяха оповестени.