Изнасилвачът на пенсионерката от Тръстиково остава зад решетките

22-годишен младеж от авренското с. Тръстиково, който на 23 януари следобед нападна и изнасили 73-годишна жена в двора на къщата й в съседното с. Синдел, остава зад решетките.

Това реши състав на Варненския окръжен съд, пред когото Алекси Алексиев обжалва наложената му от районните магистрати най-тежка мярка за неотклонение. Той е обвинен за блудство и изнасилване, за което законът предвижда наказание от 2 до 8 г. лишаване от свобода.

Алексиев бе задържан часове след бруталното нападение над пенсионерката. Пред органите на реда той обяснил, че бил на гости в Синдел и извършил престъплението, след като през деня изпил голямо количество алкохол. Защитата му поиска той да бъде пуснат под домашен арест, като изтъкна чистото му съдебно досие, наличието на постоянен адрес и съдействието, което е оказал на разследващите. От обвинението опонираха с данни, че от 2014 г. в районната прокуратура срещу младежа има 6 преписки, той не работи и има опасност да извърши ново престъпление.

Съдът прецени, че събраните до момента доказателства срещу Алексиев са достатъчни по обем, а на свобода той може да повлияе на пострадалата и на свидетели или да укрие факти, които имат значение за делото.

Определението подлежи на обжалване.