Измаменият дядо разказа за триковете на мошеника Александър

Появи се и втора жертва на измамната схема. Минути преди да бъде ограбен 89-годишният Иван Дечев, от пощенския клон в квартал „Гео Милев“ взел пенсията си и 83-годишният Велин Петров. Според разследващите и той бил пресрещнат от същия мъж, представил се за касиер на пощата.

Той обяснил, че са му платили по-малко и поискал възрастния мъж да му покаже парите си. Такъв класически мошеник не съм виждал, казва измаменият.

„Дърпа ме и вика – Господине, господине, проверете, вика. Викам какво да проверя, цялата пенсия е тук. Обаче виждам, викам, по-малко пари. И той вика – „Дай да ги проверим“. И ми ги дава обратно – и вика, „Провери ги и ти, да се увериш“.

А той през това време избяга с колата. Обаче е скроена цялата работа. Това е тренирано, тренирано. И как през това време изважда 300 лв.,а 200 остават, за да ме заблуди“. Сега някой 1 лев да иска, няма да му дам, докато не разбера, че не е случаен мошеник. Айде, ние, възрастни, ни лъжат, измамват. Обаче вие, младите, трябва да внимавате“, съветва пострадалият.

На извършителя Александър Митев е повдигнато обвинение – за измама, извършена в опасен рецидив. Той остава задържан. Сумите на двамата пенсионери са възстановени. За този вид престъпление законът предвижда от 3 до 10 години затвор.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share