Изкусителна руса девойка и похотлив доцент в кървава афера

През септември 2006-а пловдивското село Извор потъва в кръв. Доцент от Техническия университет в града под тепетата е брутално убит пред вилата си. Съседи се натъкват на изстиналото му тяло и посрещат неприятната гледка с писъци. Полицията се заема с разследване на убийството. В центъра на трагедията се оказва любовна история с пищна блондинка.

През 2006 година Мирослав Маринчев е на 52 години, пише в. „Марица“. Декан е на Функционалния факултет за специална подготовка в Техническия университет в Пловдив. Той бил разведен от 1989 г., а бившата му съпруга била пианистка в Германия. Маринчев постоянно носел в куфарче или на колана законния си пистолет, бил ловец и умеел да стреля. В началото на 90-те години се жени за известна пловдивска писателка. Както много българи заминават за Мюнхен, но не след дълго се връща, а съпругата му остава там и се разделят. След развода се запознава с Марияна – съдебна секретарка в Пловдив. Живеят заедно, но после се появява Катя, докторантка. Двете жени разбират, че не са единствени в живота на Мирослав, но нямат против и не роптаят. Всичко върви по мед и масло, докато се появява русата красавица Светлана.

Девойката е на 22 години, живее в село Първенец, наскоро е завършила средното си образование в Строителния техникум в Пловдив. Кандидатства в университет, но не успява заради ниска оценка. Смята да опита пак, тъй като мечтата й е да следва. Светлана Елкина е обвързана. 27-годишният й приятел Емил Атанасов работи като печатар.

С доцента блондинката се запознава съвсем случайно. През август 2006-а Мирослав се среща с баща й във връзка с продажбата на земя в Първенец. В разговора доцентът научава, че Светлана иска да влезе в университет, и обещава да я подготви за следващото лято.

В края на август русокосата красавица посещава за първи път вилата на декана. Двамата се уговарят още в кабинета на Маринчев в университета. Преподавателят обещава да я подготви за кандидатстване, както и да я научи да борави с оръжие. Тя се съгласява, тъй като си пада по развлеченията.

След като пристигат във вилата в селото, двамата сядат на дивана в хола. Маринчев я прегръща и плъзва ръка по тялото й. Прошепва на ухото й, че е хубаво да имаш доцент за приятел. Иска да правят секс, но Светлана категорично отказва. След като се разделят, хубавицата звъни на своя приятел Емил и си уреждат среща в кафене в пловдивския квартал „Кючук Париж“. Там Светлана му споделя за мераците на доцента.

Емил се разгневява от чутото, защото я обича много и е адски ревнив. За да не се карат помежду си и да се стигне до раздяла, двамата решават да скроят план и да отмъстят на Маринчев за стореното.

Планът е следният: Светлана звъни на доцента, за да си уговорят среща и да се качат до вилата в Извор, а Емил да ги причака в близките храсти.

На 12 септември Елкина и доцентът се разбират да прекарат заедно вечерта на вилата. Маринчев няма проблем да не се прибере вкъщи. От години живее на съпружески начала със съдебната секретарка Марияна. Едновременно с това се среща и с докторантката в неговия факултет Катя. В същата вечер отива при нея. Вечерят, говорят си, споделя, че няма да остане.

Тръгва си и отива да вземе Светлана от Първенец. Качват се до вилата. Докато доцентът отключва входната врата, от близките храсти в тъмнината изскача Емил и го удря с метална тръба по главата. От лицето на Маринчев шурва кръв. Опитва се да се защити, но се спъва и пада на земята. В същото време русокосата Светлана сяда на рамото му, за да не може да се изправи. Доцентът се измъква от женската хватка и грабва металната тръба, за да удари Емил, но блондинката го спира.

Ревнивият Емил вади нож и започва да го забива безмилостно в тялото на Маринчев. Цветята в градината на доцента се окървавяват. След кратки мъки доцентът издъхва. Влюбените Светлана и Емил го ограбват – вземат златните му пръстени, парите, след което тръгват пеша за село Първенец. На крайпътна чешма заличават следите от бруталното убийство – измиват си ръцете, изгарят окървавените си дрехи. На следващия ден продават откраднатото, а с парите си купуват дрехи и парфюми. Не след дълго съседи се натъкват на изстиналото тяло на доцента.

На 12 септември Марияна приготвила вечеря, но той закъснявал. Събудила се към 3 часа и яденето още стояло непокътнато. На следващия ден многократно пробвала да се свърже с двата джиесема на Мирослав и стационарния телефон, но апаратите били изключени. Вечерта от Първо РПУ я извикали, за да й съобщят трагичната новина.

Пристигналите на място разследващи установяват 25 прободни рани по тялото на Маринчев. Бързо влизат в следите на убийците и те са задържани. Няколко месеца по-късно се сдобиват с присъди в размер на по 15 години затвор. Година по-късно Върховният касационен съд потвърди присъдите. На приятелката на доцента трябва да платят кръвнина от 20 000 лева.

Сгодени в затвора

Първоначално Емил се опитва да поеме цялата вина и да отърве своята русокоса приятелка, но доказателствата сочат, че тя е подбудител и помагач за извършване на зверството в село Извор. По време на разследването Светлана е освободена под домашен арест. Прибира се при семейството си в село Първенец. Ходи на свиждане на любимия си. На една от тези срещи решават да се сгодят, макар и в затвора. Запознати коментират, че убитият доцент е имал любовна връзка с четири жени и че едва ли се е нуждаел от Светлана. Дори подозират, че убийството е извършено в резултат на ревността на русокосата девойка,тъй като тя е осъзнала, че няма как да запази Маринчев само за себе си.

Мистериозното момиче

Доцентът нямал деца, но можел да се похвали със 7 патентовани изобретения, 67 научни труда и докторска титла по роботика. Единственият случай, в който Маринчев се оплакал от проблеми, бил преди две години.Тогава негов колега искал да му вземе мястото в Техническия университет. Няколко месеца преди убийството споделя с приятели, че харесва младо момиче, но не желае задълбочаване на отношенията. Остава тайна дали думите му се отнасят до Светлана, която се оказва последната му гостенка и първата необмислена постъпка.