Изгоря ресторант в Пловдив – унищожен покрив, счупени стъкла, изпепелено оборудване

Изгоря ресторант в Пловдив – унищожен покрив, счупени стъкла, изпепелено оборудване

Напълно опожарен е ресторант „Еврика“, който горя тази нощ. На пръв поглед са унищожени част от дървената конструкция, покрива, стъклата са изпочупени, обзавеждането и оборудването са сериозно увредени.

Заведението в кв. „Смирненски“ функционира от години, но заради ковид кризата и наложените мерки не е работило снощи към 21 часа, когато е лумнало с пламъци, пише „Трафик“. 4 коли на Пожарната в Пловдив са се отзовали на сигнала и са се борили с огнената стихия. За щастие няма пострадали.

Два от салоните на заведението обаче са изпепелени. Само един, който представлява и най-малката зала за клиенти, не е достигнат от пламъците. Тепърва ще се установяват причините за пожара, който е нанесъл щети за хиляди левове.

Въпреки че според първоначалната информация, заведението не е работило по време на инцидента, то е имало право да функционира чрез доставки и покупка на храна от място. Това прави твърде възможно пламъците да са тръгнали от пещта, разположена в един от салоните. Сред вероятните причини за пожара е й късо съединение.

Днес на място се извършва повторен оглед и предстои да бъдат установени причините за възникване на пожара.