Извънземни ни спасили преди 900 000 г., останали само 1280 души?

Предците на човечеството почти са изчезнали преди 900 000 години, но извънземни ги спасили. Това твърдят уфолози, след като чуха за най-новите открития на голяма група учени, публикувани преди дни в сп. „Сайънс“.

Според проучването преди 900 000 години от предците на хората са останали максимум 1280 души. И това количество се поддържало в приблизително едни и същи граници още 117 000 години.

И изведнъж е последвал истински бум преди около 813 000 години. Точно за него уфолозите правят предположения, че роля могат да имат въпросните извънземни, които хората приемали за богове по-късно в преданията и легендите си, писа „Телеграф“.

Според официалната теория, всичко се дължи на климатични промени. Тези 117 000 години хората живеели на едно място, заобиколено от огромни пустини. Това после в преданията се превръща в митичния рай. Та според новата научна теория хората през това време започват да развиват важни способности, които им помагали да оцелеят. Това са речта и въображението. И така са успели да се задържат около 1280 души население хилядолетия наред, като имало е моменти, когато са падали до хилядарка.

Тук според теорията идват нови климатични промени. Естественият подбор е ускорил много бързо човешката еволюция на това малко място“, казва китайският учен Ий Хсуан-Пан. Той допълва, че ледниковите периоди стават по-дълги и по-драматични, а това води до продължително засушаване. Промените в климата и възможността да палят огън обаче спасяват хората.

Уфолозите контрират – извънземните са помогнали, защото границата е била силно критична.

Сега цялото човечество е наследник на тази великолепна хилядарка. От нея са произлезли и по-късните клонове на човешкото родословие, като хомо сапиенс (съвременният човек), неандерталците, денисовия човек и други древни предци, от чиито гени на практика имаме всички хора. Но за сметка на това 98,7% от човешките предци са изгубени без следа. По това време няма и вкаменелости, които да доказват за наличието на хора на планетата. Така че засега човешкият рай не е открит. Най-вероятно се появява общ предтеча, от който са тръгнали всички разновидности на хората, дори измрели, като денисовия човек (кръстен по намерени останки в пещерата Денисовка в Северен Китай), неандерталците и мъничките хора, наричани хобити, от филипинския остров Флор, Хайделбергския човек и т.н.

Най-ранните доказателства за използването на огън за приготвяне на храна датират от преди 780 000 години, открити са на територията на съвременен Израел, отбелязват авторите на изследването в „Сайънс“. Точно огънят е този, който е спомогнал решително за разселението на хората по света в онези неблагоприятни климатични условия.

Според гръцката митология Прометей открадва от боговете и дава огъня на хората, за което е наказан от Зевс, прикован е в Кавказките планини и всеки ден Гръмовержецът праща орела си да кълве от черния дроб на титана. Много други митологии, в това число и индиански, имат подобни легенди, че богове дават огъня на хората. Затова уфолозите твърдят, че е напълно възможно точно това да е било мъничкото побутване от извънземните, което после се превръща в огромен еволюционен скок. Смята се, че извънземните са били само наблюдатели, но един от тях (като Прометей) да е дал огъня (тоест е научил как да бъде пален) и дори да не е имало друга намеса (например генетична), тази се е оказала възловата за човешката еволюция.

Сега големият въпрос пред учените е да бъде намерен този изгубен рай, откъдето е започнало голямото разселение на хората. Повечето смятат, че е той е бил в района на Близкия изток, Анадола, Черно море и Балканите. А след това е последвало разселение по планетата, в това число и Африка. А после от Африка са дошли съвременните предтечи на хората – кроманьонците. Но учените не престават да търсят къде е този рай (т.е. този толкова малък район), който според генетичните проучвания може да е запазил хората. А дали в това ще има намеса на извънземни или същества от друго измерение на нашата планета, това е различен въпрос, отсичат учените.

Уфолозите пък твърдят, че преди 9000 до 8000 века е имало наистина благоприятни условия в този район и там са идвали извънземни, които са помогнали на еволюцията. Може да е било от користни цели, като раса от роби, която да обслужва и добива полезни изкопаеми. Но може и да е някакъв научен експеримент.

Previous post 7 неща, които правят мъжете секси, без те да го осъзнават
Next post Mистериознa дупка се появи на ирландски плаж