Извадиха изпод ламарините заклещените пътници в касапница край Айтос

Извадиха изпод ламарините заклещените пътници в касапница край Айтос

Товарен автомобил, движейки се от Бургас, по неустановени причини навлиза в насрещното движение, където поселдователно блъска две леки коли. Това каза на извънреден брифинг пред медии комисар Неделчо Рачев – началникът на КАТ, по повод тежката катастрофа с тир на пътя Айтос-Бургас.

На мястото на инцидента, който се случи около 15:07 ч. днес, след малко се очаква да пристигне и самият окръжен прокурор Георги Чинев.

„Всички пострадали са откарани в болница. Няма информация какво е състоянието на шофьора на ТИР-а и дали той е сред ранените“, каза още комисар Рачев. Той потвърди, че част от пострадалите действително са били заклещени под ламарините след инцидента, но те вече са извадени и откарани в болница.

В момента съм в Шокова зала на УМБАЛ-Бургас, правят ми изследвания и прегледи. Това каза пред Флагман.бг общинският съветник и бизнесмен Георги Янев.

Той пострада при касапницата с тир на пътя Айтос-Бургас. В инцидента участваха още две коли, шофирани от Янев и собственика на заведение за бързо хранене в Айтос – Рамис.

При касапницата 58-годишната Тодорка от Айтос загина, а четирима пострадаха. Всички те са откарани с линейка в Спешното.

Георги Янев каза, че няма сериозни травми от удара, но жертвата е неговата пътничка, била е на задната седалка.

„Пътувахме към хотела ми в село Съдиево, Тодорка е мой служител – готвач в заведението в хотела. Много съжалявам за нея. Още съм в шок. Съболезнования на близките й“, каза Янев.

Той разказа за ужаса, който са преживели. Причината за катастрофата е била, по негови думи, спукана гума.

„На тира му гръмна предната лява гума и видях как огромният автомобил тръгна настрани. Първо удари другата кола, после нас. Опитах се да избегна сблъсъка, но не успях. Добре, че не беше челен, тогава щеше да помете всичко“, каза още Янев.