Иди ми – дойди ми! Данчо Пенчев пак става шеф на РЗИ-София

Иди ми – дойди ми! Данчо Пенчев пак става шеф на РЗИ-София

Сагата с шефския пост в РЗИ – София приключи по доста комичен начин. В добре познатото му кресло се върна Данчо Пенчев. „Директорът на Столичната регионална здравна инспекция д-р Илонка Маева е изразила желание да се оттегли от поста. Причината за личното решение на д-р Маева е навършване на пенсионна възраст. Ръководството на СРЗИ ще бъде поето от д-р Данчо Пенчев“, съобщи тази вечер здравното министерство.

Пенчев подаде оставка в края на октомври, след като скандално бе вдигната карантината на премиера Бойко Борисов. Успоредно се разви и сюжет около президента Румен Радев в качеството му на контактно лице. Стана ясно тогава, че здравният министър Костадин Ангелов иска главата на Пенчев. Прекият му началник – Ангел Кунчев, пък го защити. В крайна сметка Пенчев слезе от поста, но веднага се ситуира като заместник на пенсиониращата се сега Маева.

Министър Ангелов коментира така повторното назначение на д-р Пенчев: „Д-р Маева е директор. На нея й е възложена функцията директор. Д-р Пенчев е назначен на д-р Маева за заместник-директор. Надявам се, отговорният човек, с когото аз поддържам връзка и когото аз държа отговорен за ситуацията, е д-р Маева. Тя носи отговорността за всяко едно действие, което предприема, на територията на Районната здравна инспекция в София.“