Ивет Лалова: Живея с надеждата, че ще се подготвя по-добре за олимпиадата

– Ивет, това лято трябваше да си в Токио, но предвид обявената пандемия олимпийските игри бяха отменени. Как ти се отрази това?

– Отрази се тежко на всички спортисти, които се подготвяхме за олимпиадата. Но спорта учи на постоянство и сила в трудните моменти, така че продължих напред с надеждата, че мога единствено да бъда по-добре подготвена през 2021.

– Сигурни сме, че ще е много интересно за читателите да ни разкажеш как минава един твой обикновен ден?

– Един мой ден започва със закуска и пиене на кафе. Следва тренировка, която продължава 2-3 часа, късен обяд, последван от други ангажименти или възстановяване през останалата част от деня. Следобяд винаги си приготвям протеинов шейк от серията Wellness на Орифлейм, който обожавам. За вечеря обичам нещо свежо.

– Какво планираш за следващата година в спортната си програма?

– Малко или много ще повторя плана от тази година. Дълга подготовка през зимата и пролетта, последвана от няколко старта на турнири и олимпиадата.

– Ти си пример за силен дух и воля за всички българи. Дай ни съвет как да не се отдаваме на нездравословните изкушения, а да се мотивираме за пълноценно и балансирано хранене?

– Именно мотивацията и постигането на определена цел са в основата на дисциплината и желанието да се храним по-добре. Факторите здраве и по-добър външен вид трябва да бъдат достатъчно мотивиращи, за да си наложим това. Когато се храниш добре, се чувстваш добре, това е неизбежно. Не трябва да забравяме добрия баланс от хранителни добавки и качествен прием на протеин.