Иван Картината, който си го размаха с нож в ръката, брутално нагъл в съда

Изпеченият рецидивист, убиец и изключително нестабилен човек Иван Ангелов, известен с прозвището Картината, в момента се опитва да излезе от затвора, където бе пратен с постоянна мярка задържане под стража преди около 10 дни, съобщава „Флагман“. Ангелов настоява Бургаският окръжен съд да го освободи, тъй като смята, че е набеден и срещу него била спретната постановка.

Мярката за неотклонение се гледа онлайн. Чрез видеовръзка от затвора Ангелов твърди, че бил натопен от двама съселяни. Това са мъж с малко име Стамат, който според него бил луд, и Велико или както Картината го определи за „един циганин“. Те, по думите му, лъжесвидетелствали срещу него и изопачавали думите му. На Стамат той казал, че няма да му се размине, но не го заплашвал с убийство, а със съд за клевета.

Изпеченият престъпник Картината се държеше изключително арогантно и пренебрежително във видеовръзката с Бургаския окръжен съд. Според адвоката му, на първа инстанция магистратите от БРС неправилно направили извод, че той е извършил непристойните груби престъпления и няма опасност да се укрие.

От прокуратурата обаче настояха той да остане зад решетките, тъй като действията през целия му съзнателен живот са показали само едно – грубо незачитане на закона и погазване на всички обществени норми. В началото на ноември Иван Картината спретна невиждан екшън пред детската градина в селото. Той заплашваше и крещеше срещу учителки, а децата от забавачката гледаха от прозорците изцепките му.

Иван Ангелов бе оставен в ареста от съдия Георги Иванов. Магистратът от БОС постанови, че Ангелов е осъждан 9 пъти, отново го грози присъда и може да избяга. След като чу определението, Ангелов започна да говори с нескрита ирония за съда и да обвинява съдебния състав, че го репресирал.

Previous post Цветозар Томов: Разумно е да се допусне дистанционно гласуване заради пандемията
Next post Бандит от Петърч уби животновъд с приклад на пушка