Иван Ангелов – Пилето се оттегля от ръководството на „Градус“

Основаната преди 30 години от братята Иван и Лука Ангелови компания „Градус“ подмладява мениджмънта си. Старозагорските братя, които са и най-големите акционери в дружеството, съответно с 20.68% и 40.77%, се оттеглят от съвета на директорите, съобщи Капитал.

Предложените нови имена са Ангел Ангелов (син на Иван Ангелов и собственик на 20.67% от акциите) и дългогодишният мениджър в инвестиционния посредник „Карол“ Бистра Коцева, а поста си запазва досегашният независим член – финансистът Георги Бабев. От триото най-вероятно за изпълнителен директор ще бъде избран Ангелов.

Освен това се създава нов консултативен съвет, основно с финансисти и професионалисти от групата, които ще предлагат всички важни оперативни решения.

Промяната се прави, за да се превърне „Градус“ от семейна в истинска публична компания. Тя е с фокус птицевъдство, производство на фуражи и търговия, като работи и за износ, а консолидираните ѝ приходи за миналата година са 172 млн. лв. На българския пазар на пилешко държи 27% дял.

През миналата година изслушването на бизнесмена Светослав Илчовски в парламента удари имиджово компанията, след като стана ясно, че тя е участвала в прословутия внос на фурми от ОАЕ срещу износ на пилешко месо, а Иван Ангелов се похвали, че често играе белот с премиера тогава Борисов.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share