Ивайло Петев вариант за селекционер на Босна и Херцеговина

Треньорът, донесъл първите две титли на „Лудогорец“ – Ивайло Петев, е много близо до това да поеме националния тим на Босна и Херцеговина, пише „Мач Телеграф“.

В момента позицията е вакантна, след като Душан Байевич бе освободен заради незадоволителни резултати. Нещо повече – опитният специалист дори стигна до бой с техническия директор на националния отбор Звездан Мисимович.

Другите разглеждани варианти са Мехо Кодро, Младен Кръстаич, Сергей Барбарез, Блаж Слишкович, Хусреф Мусемич и Амар Осим. Медиите в Босна и Херцеговина обаче твърдят, че кандидатурата на българина е най-сериозна и той вече се е срещнал с представители на Комитета за избиране на нов селекционер в хотел „Marriot“ в Сараево.

Според сайта Sportske специалиста не е поставил сериозни финансови претенции и заплатата му ще е около 15 000 евро, а в бъдещия му щаб ще влиза някогашния нападател на „Литекс“ Емир Обуча. Кандидатурата му ще бъде поставена на Изпълкома на местната федерация, като за да заема поста са му необходими 12 гласа.

„Говорили сме, но няма нищо конкретно“, лаконично заяви пред „Мач Телеграф“ самия Петев. За последно той води полския Яголения Бялисток, а в момента не е ангажиран.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share