Ивайло Мирчев: Борисов копира 1:1 речта на шведския премиер

Премиерът Бойко Борисов копира 1:1 изречения от речта на шведския премиер. Това установи Ивайло Мирчев от „Да, България“, чудейки се защо българският министър-председател плагиатства така.

Съпоставка между думите на Бойко Борисов и Стефан Льовен, Мирчев прави на стената на Фейсбук профила си. Ето какво споделя той:

Защо Бойко Борисов плагиатства от премиера на Швеция?

Преди два дни пуснах обръщение на шведския премиер Стефан Льовен на стената си във фейсбук с български субтитри. Целта ми бе да покажа потресаващата разлика в начина, по който говорят министър-председателите на Швеция и България.

Сега в профила на г-н Бойко Борисов виждам негово обръщение към българите, което хем не ми звучи като написано от него, хем много ми напомни на нещо познато. Изгледах отново видеото от Швеция и с учудване установявам, че цели пасажи от речта на г-н Льовен е копирана в речта на Борисов.

У нас често обичаме да цитираме “Шведския модел”. Борисов обаче е разбрал това буквално. В изложението му има директни цитати от словото на премиера на Швеция. Шехерезада явно се е престарала.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share