Ивайло Дичев: Замразените преговори ще дадат предимство на ГЕРБ

„Цялата история (на замразените преговори) цели да даде някакво предимство на ГЕРБ. Твърде лесно се съгласи ГЕРБ на тази символична победа на „Промяната”. Те се опитаха да обърнат нещата, мисля, че ще намерят допирна точка (двете големи коалиции), защото не виждам друг изход. При следващи избори и едната, и другата страна ще загубят много. ГЕРБ също ще загуби избиратели, защото се скараха с БСП и с ДПС“. Това заяви културният антрополог проф. Ивайло Дичев в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

До довечера някой трябва да вземе мандата. Ролята на президента Румен Радев е много съмнителна – защо изчака, запита той. Има време да станат някакви промени. Не знам дали Асен Василев ще бъде оттеглен като номиниран за министър на финансите, но друго не е възможно.

„Изваждането на частни записи е престъпление. Записите, извадени от г-н Борисов също са неправилно използвани. Има различна стилистика. Има друг тип записи, които разкриват някакви престъпления, такъв бе записът с Мишо Бирата. Такива записи трябва да бъдат последвани от разследване, иначе записите се превръщат в една дъвка“, категоричен е Дичев.

Той е категоричен, че трябва да започнем да правим разлика между частно и публично. Културният антрополог смята, че не може да съдим за някаква мисъл, която е минала през главата на някого. „Публичните изказвания са едно нещо, частните разсъждения – друго”, каза Дичев.

„Акцията на депутата Радостин Василев ще помогне на ГЕРБ да постигне някакви ходове в състава на кабинета. Това правителство ще бъде кратко, но ще е в посока за постигане на стъпки към Шенген, бюджета”, обясни Дичев.

Previous post Христо Иванов: Правителството трябва да е по формула за експертен кабинет
Next post Две проститутки от България предложиха на испанец секс и го обраха