Ивайло Вълчев: Ще гласуваме за всичко, което смятаме за нужно

Няма да подкрепим втори мандат така представен, защото ние от самото начало държим на тезата, че бихме искали да видим експертно правителство, което да покаже грижа за проблемите на страната, а не за имиджа на партията, която го е излъчила. Това каза депутатът от „Има такъв народ“ Ивайло Вълчев в студиото на „Денят ON AIR“.

Той допълни, че ИТН не са водили разговор за втория мандат и не са били поканени на срещи. „Ако бъдем поканени, ще държим на тази тези, но бихме искали да видим експерти, правителството да е символ на споделена отговорност“, обясни Вълчев.

„Ако предположим, че такова експертно правителство бъде предложено, логично би било да бъдем потърсени за разговори, за да ни бъде презентирана идеята за това какво ще представлява това правителство, да стане ясно каква подкрепа бихме могли да дадем ние. Неслучайно употребявам думите споделена отговорност, това би означавало да носиш тежестта, всяка парламентарно представена партия би трябвало да има достатъчно умни и свестни хора, на които може да се разчита да станат част от правителство“, коментира депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Относно разговорите с кандидата за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел, Вълчев обясни: „След като с госпожа Габриел постигнахме принципна договорка за това кое как трябва да се случи, нямахме много разминавания, но разговорът навлезе в конкретика. Нейните три „А-та“ бяха много хубави, но за нас бяха важни да стигнем до тези трите „К-та“ – кога, кой, как? Трудно е да се сърдиш на някого, че е постъпил по този начин. Имахме тази надежда, че разговорите може би се водят в тази посока, но някак си краткият ни и горчив опит ни е научил да нямаме очаквания, не получихме знаци, че трябва да имаме доверие“, допълни Вълчев.

„Ако съдим по това, което излъчват като послания уж от една страна уговорката на „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ГЕРБ за това ротационно „нещо“ е постигната и би трябвало да работи, но ако следим динамиката в езика на тялото, тези твърдения, които извършват с думи, че това е готово, някак си не звучат изречени уверено“, смята депутатът.

„Ще гласуваме за всичко, което смятаме за нужно и ще помогне на страната да направи стъпчица нагоре. Има приоритети, които са общи за всички партии, неща, за които никой няма против“, категоричен е той.

Вълчев сподели, че намира странно това, че държавата не реагира по никакъв начин, след като е излязла новината за убийството на бизнесмена Красимир Каменов, известен с прякора Къро. „Нямаше да е толкова странно, ако името на този човек не беше въведено публично преди няколко месеца, именно от държавни мъже. Сега мълчанието на всеки, който го е споменал, е най-малкото странно, утре сутринта, когато са измислили какво да кажат, ще разкажат“, каза депутатът.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share