Зума: 6:0 е твърде малко за надмощието на „Локо“ (Пд)

Почетният президент на „Локомотив“ (Пд) – Христо Бонев, коментира за „Мач Телеграф” историческата победа на „черно-белите” с 6:0 над градския съперник „Ботев“

„Аз въпреки студеното време и опасността от вируса, отидох на мача. Такова дерби не е за изпускане. Изказвам от мое име и от името на многобройните ни привърженици хиляди благодарности на новия треньорски състав за тази огромна радост, която ни донесоха. Всички те са от шампионския състав на „Локомотив“ – Сашо Тунчев и Жоро Илиев са млади, кадърни момчета с модерни разбирания за футбола. Стоян Колев не беше в шампионския ни състав през 2004-а, но аз си го броя и него като част от това поколение. Имаме голямо бъдеще с тези момчета, но ще е нужно и време” – сподели пред нас Зума.

„След бягството на Акрапович много хора предричаха, че ще играем колебливо. Виждате обаче, че не е така. Напротив – такъв климат, какъвто сега има в отбора не е имало отдавна. Създаде го сегашният щаб. Виждам как са нещата, защото всеки ден съм на стадиона. Ще излъжа, ако кажа, че съм вярвал, че ще спечелим толкова категорично. Мисля, че резултатът даже е малък на фона на показаното. Изпуснахме още положения, включително и такива, в които бяхме сами срещу вратаря. Но в тези моменти идва човешката слабост – да се отпуснеш при резултат 4:0 за теб. Всички, които обичаме „Локомотив“, сме много доволни от видяното и сме сигурни, че имаме голямо бъдеще. За мен Диниш Алмейда е най-добрият чужденец в българското първенство. Сигурен съм, че ще играе в големи европейски отбори” – уверен е Христо Бонев.

Попитахме го и за мнението му за напускането на Бруно Акрапович и дали според него Георги Иванов ще прави селекцията или сегашният треньорски щаб. „Локомотив“ е институция, която хората уважават и с която все повече се съобразяват. Били сме институция и преди, и по време и след Акрапович. За неговите действия имаше една рубрика „No comment”. И аз ще запазя мълчание по темата. Не ми се говори за нея. Що се отнася до това, дали тази победа е по-голяма или онази със 7:3, в която аз играх, ще ви кажа само, че за нас, пловдивчаните дали е 1:0 или 6:0 е почти едно и също.

Победителят ще е по-щастлив до следващото дерби. Що се отнася до целите – прекалено е да говорим, че ще ставаме шампиони. Бъдещето е в кадри от България като Тунчев и Жоро Илиев. Чужденците идват с други цели.Класирането в тройката ще е закономерно. Що се отнася до Георги Иванов, възхитен съм от треньорските и ръководните му познания. В Левски е придобил голям опит. Когато му искат мнението винаги ще го даде и ще помогне, но никога няма да се наложи. Тунчев и помощниците му ще решават кой да бъде привлечен, като крайното решение, разбира се ще е на господин Крушарски” – завърши най-голямата легенда на „Локомотив“.

Previous post Свети Андрей донесъл вярата в българските земи
Next post Зеленчук ни помага срещу хипертония и диабет