Знак от Милен Цветков получил Камен Воденичаров шест месеца след трагедията

Дана Начева, единствената законна съпруга на Милен Цветков и майка на дъщеря му, почете известния журналист с просълзяващ пост в мрежата половин година след смъртта му.

„Шест месеца без Милен – журналистът, бащата и гласът на истина. В тези тежки моменти, потънали в спомени, тъгата се изостря и става дори непосилна, но това ме кара да се фокусирам върху важните неща и да прегърна неговата кауза. Милен обичаше да провокира и да кара себе си и другите да поставят въпроси.

Публичното пространство се фокусира главно върху личния живот на Милен, а може би е по-важно да си спомним неговия независим глас и неустоим стремеж към откриването на истината.

Тази година, неочаквана от никой, ни показа, че сега за всеки един от нас е важно да канализира енергията на истината и да се стреми към нея. Дано примерът на Милен даде сили на всеки един от нас да се бори и отстоява истината и да задава важните въпроси. За него често правилните въпроси бяха по-важни от отговорите, повлияни от полъха на мимолетните интереси.

Мир на душата му, светъл път. Ти си в нашите мисли, с тъга, много обич и кураж на всички нас да останем в потока на истината – първо вътре в нас, а след това и навън, за да намерим промяната, към която се стремим. Мир на душата ти“, пише Дана Начева.

А на панахидата в „Свети Седмочисленици“ небето е изпратило знак от Милен, видян и осъзнат от Камен Воденичаров – близък приятел и съученик на Цветков от столичното 7-мо училище.

„Отражението на светлината от прозорците на Храма, около който живеехме и щъкахме като деца и пораснали софийски дришльовци, попадна върху неговата снимка…

Преди шест месеца на 19 април нашият приятел бе покосен в гръб и живота му бе отнет. Седмият ден от седмицата е за живите. Затова по-рано в събота почитаме неговата памет. Той вече е в светлината. Молитвата днес е за Милен. А утре за нас…“, написа Воденичаров в социалната мрежа.