Зимата настъпва: Температурите през седмицата падат до 0 градуса

Зимата настъпва: Температурите през седмицата падат до 0 градуса

През нощта облачността от запад на изток ще започне да се увеличава. По поречието на Дунав и в източните райони сутринта ще бъде с мъгли. Минималните температури утре ще бъдат между 0° и 7°, максималните – от 10° до 15°, в София – около 12°, съобщиха синоптицити, цитирани от БНТ.

След обяд видимостта ще се подобрява, но облачността ще продължи да се увеличава. Късно вечерта на отделни места в крайните западни и североизточни райони ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад.

След поредицата от слънчеви дни в планините, утре и там облачността ще се увеличава. Максималните температури по високите върхове ще са около 0°.

В курортите – от 6° на Алеко, 7-8° в Пампорово и Боровец до около 10° в Банско. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад.

Над югоизточната половина от Балканите през по-голямата част от деня ще преобладава слънчево време, но в северозападните и южните части от полуострова ще бъде облачно и дъждовно.

Предупреждение за значителни количества и много силен вятър е в сила утре в Хърватия, Италия и Гърция. Причината – област от ниско атмосферно влияние, която ще окаже влияние на времето и у нас.

С валежи от дъжд ще бъде и в Северна Германия. Дъждовно, но топло за сезона ще бъде на Скандинавския полуостров, както и на Британските острови. Сняг ще вали в северните части на Европейска Русия и в Украйна.

Ще вали и у нас, и в сряда, и в четвъртък, но все още дъжд. Ще започне и понижение на температурите и до почивните дни вече ще бъдат близки до обичайните. Вероятността за валежи към края на седмицата намалява, а по-съществени разкъсвания на облачността се очакват в петък, в Южна България.