Здрави стави за 7 дни с дафинов лист

Болките в ставите са масов проблем с много възможни причинители, но когато става дума за хронично състояние, то често се дължи на артрити. Най-разпространеният артрит е остеоартритът (дегенеративна ставна болест, остеоартроза или артроза), който се характеризира с прогресивно износване на ставите и постепенно стесняване на разстоянието между тях.

Рано или късно се стига до триене на кост в кост, което води до скованост, влошена подвижност и силна ставна болка. Доказано е, че народната медицина има по-бърз ефект при подобни състояние от конвенционалната. Една от най-ефикасните рецепти от старите тефтери е с дафинов лист.

Залейте с 500 мл вряща вода 1 супена лъжица ситно нарязани дафинови листа и оставете да къкри за 5 минути, покрити с капак. След това изсипете сместа в термос и оставете за 24 часа. Прецедете чая на следващия ден и го пийте през целия ден.

Повторете това в продължение на 7 дни. Този чай има относително силен диуретичен ефект и извлича пикочната киселина от ставите. Затова не се учудвайте от честото ходене до тоалетната. Всъщност това ще бъде и симптом за елиминирането на кристализацията на солта, която се измива от тялото.

Също така този чай може да се използва за разтваряне на камъни в пикочните пътища и бъбреците. Разбиването на пикочните камъни обаче отнема малко повече време. За да ги премахнете напълно, чаят трябва да се приема около 2 месеца.