За Токио Стефка Костадинова се надява на повече медали от Рио 2016

За Токио Стефка Костадинова се надява на повече медали от Рио 2016

„Силно вярвам, че българският спорт ще възвърне част от позициите си и отново ще имаме поводи за гордост и национално самочувствие“, заяви председателят на БОК Стефка Костадинова по повод предстоящите олимпийски игри в Токио и продължаващите квалификации.

„Сред спечелилите вече квоти има както млади талантливи наши състезатели, така и легендарни спортисти – като Мария Гроздева например. Надявам се обаче, в крайна сметка в Токио страната ни да спечели повече отличия от Рио 2016. И да чуем българския химн, добави пред corner.dir.bg Костадинова, която продължава да държи световния рекорд в скока на височина.

„Сигурно все някога рекордът ще бъде подобрен. Искрено се надявам, това да го стори отново българка. Тогава не съм си и помисляла, че този рекорд ще остане толкова години непокътнат. Просто си направих състезанието. Всичко се получи, а това е задължително за да има рекордни резултати“, сподели легендарната лекоатлетка и пожела на българите:

„Да се пазим в тези сложни времена. Да сме по-разумни и сърдечни. Светът е подложен на огромно изпитание, но съм сигурна, че ще го преминем успешно.“