За един мотел и нощувки: Слави победи Валери Симеонов в съда

За един мотел и нощувки: Слави победи Валери Симеонов в съда

Върховният касационен съд вчера взел окончателно решение по делото, заведено от Валери Симеонов срещу Слави Трифонов, отсъждайки в полза на шоумена-политик, съобщиха от екипа на лидера на партия „Има такъв народ“.

Валери Симеонов твърдеше, че в направеното журналистическо разследване излъчено в “Шоуто на Слави” на 19.04.2017 г. е невярно твърдението, че в притежавания от него мотел “Козият рог” се настаняват български военнослужещи и съответно техният престой се плаща от българската държана, което, предвид държавния пост заеман от Валери Симеонов, е явен конфликт на интереси.

В решението на съда обаче се казва, че “е установено, че собственик на мотел “Козият рог” е “Скат ООД” и че “в посочения период са настанявани военнослужещи Сухопътни войски – 42-ри механизиран батальон, Бригада механизирани сили, Сухопътни войски, Военно формирование 14200, Военно формирование 52740, батальон за логистично осигуряване, 2-ри Батальон, военно формирование 22180”.

Установено е и от Търговския регистър, че Валери Симеонов притежава 90% от “Скат ООД”.

Затова ВКС постановява, че “изложените факти от Слави Трифонов са истински, проверени в хода на изготвяне на репортажа и доказани в хода на съдебното производство.”

Затова осъжда Валери Симеонов да заплати на Слави Трифонов всички разноски по делото.