За две седмици „Възраждане“ събра 102 000 подписа за референдум за защита на българския лев

За две седмици „Възраждане“ събра 102 000 подписа в подкрепа на провеждане на референдум за защита на българския лев, заяви на пресконференция във Варна лидерът на партията Костадин Костадинов. Той уточни, че подписите са събрани само от членове и симпатизанти на партията на специално откритите за целта пунктове. „Има и много доброволци, които подкрепят кампанията и събират подписи в магазини, спортни и пенсионерски клубове. Енергията е огромна и това е добро начало“, коментира Костадинов.

В 11-те пункта във Варна до момента са се подписали над 14 000 души, допълни председателят на градската организация на „Възраждане“ Юлиан Губатов. Според общинския съветник Георги Георгиев няма ясно изразен профил на подкрепящите идеята за референдума по възраст, социален статус, етнос и религия.

За кампанията за референдума „Възраждане“ е отпечатала 500 000 брошури. „Те струват под 30 000 лв. срещу 10 млн. лв., които финансовото министерство даде за пропагандиране на еврото“, посочи Костадинов. Той оповести, че държавата се готви да рекламира евровалутата и в училищата. „До 19 януари всички училища в страната е трябвало да дадат справки в РУО дали в тях могат да се отворят кътове за пропагандиране на еврото с плакати, брошури и банери“, каза лидерът на „Възраждане“. Според него най-важното, което предстои на България сега, не са парламентарните избори, а това дали страната ще продължи да съществува като независима финансово и да запази собствената си валута.