Зачестиха случаите: Нови 500 сигнала за нашествие на НЛО

Американското разузнаване проучва повече от 500 сигнала за неидентифицирани летящи обекти (НЛО), се казва в оповестен преди дни нов доклад. В него се посочва, че макар много от НЛО да се оказват дронове или балони, естеството на стотина остава неизвестно, предаде Франс прес.

След последния доклад на службата на Директора на националното разузнаване (DNI) от юни 2021 г., в който се казваше, че вече са проучени 144 НЛО, е съобщено за най-малко 247 неидентифицирани въздушни явления. Към това число се добавят 119 случая на поява на мистериозни самолети, открити в събирани в продължение на двадесет години стари архиви. Така случаите стават общо 510. Повечето от новите явления са наблюдавани от пилоти от американския военноморски флот и от военновъздушните сили, отбелязва американското разузнаване.

Сред тези инциденти близо 200 имат напълно банално обяснение. При тях се е оказало, че става дума за балони, дронове или на замърсяване на въздуха, птици, метеорологични явления или носени от вятъра найлонови торбички. Други обаче нямат обяснение според неповерителното резюме на дирекцията, представено на Конгреса. Неизяснените случаи се наблюдават внимателно от Пентагона, американските разузнавателни агенции и НАСА. Причината не е страх от НЛО, а от шпионски капацитет на конкурентни страни.