Заподозреният за изчезването на Мадлин Маккан може да получи по-тежка присъда

Германецът, който е заподозрян от разследващите за убийството на британското момиченце Мадлин Маккан и в момента се намира в затвора заради разпространение на наркотици, може да получи по-голяма присъда, след като Съдът на Европейския съюз потвърди със задна дата законосъобразността на екстрадицията му в Германия по обвинение в изнасилване, предаде Ройтерс.

Появиха се опасения, че заподозреният Кристиан Б., който е подал молба за помилване, може да се укрие веднага щом излежи присъдата си за наркоразпространение в затвор в град Кил в Северна Германия, предава БТА.

Заподозреният мъж, който е 43-годишен и е живял в южния португалски район Алгарве, когато тригодишната Мадлин изчезва от ваканционния апартамент на семейството си в португалския курорт Прая да Луш през май 2007 г., оспорва законосъобразността на европейската заповед за арест, издадена от Германия, когато е бил в Италия, защото тя се основава на престъпления, свързани с наркотици, но не и на обвинението за изнасилване от 2005 г.

Мъжът оспорва европейската заповед за арест, въпреки че Германия е получила през 2018 г. съгласието на Италия да го екстрадира по обвинения в изнасилване и изнудване.

Впоследствие германският съд потърси правно становище от Съда на ЕС, базиран в Люксембург.

Съдът на ЕС днес потвърди законосъобразността на процедурите за екстрадиция, с които Германия се е съобразила.

Previous post ЦСКА заработи над 1 млн. евро от европохода
Next post „Ролан Гарос“: Гледаме Цвети и Гришо от Париж по БНТ