Заловиха шофьора с „Макларън“-а, който блъсна жена на бул. „Витоша“

Заловиха шофьора с „Макларън“-а, който блъсна жена на бул. „Витоша“

МВР залови водача на автомобил „Макларън“, който удари жена на пешеходна пътека на столичния бул. „Витоша“ в петък около 18.05 ч. и избяга. Това става ясно от съобщение на прокуратурата. Пострадалата е със средна телесна повреда и е настанена с фрактури във ВМА.

„На 22.09.2023 г. около 18,05 часа на бул. „Витоша“ в гр. София, обвиняемият Д.А. шофирал лек автомобил, марка „Макларън“, когато нарушил правилата за движение по пътищата, като не пропуснал пресичаща по пешеходната пътека жена Д.А. я ударил с колата си и й причинил средна телесна повреда, като след това избягал от местопроизшествието“, пишат от държавното обвинение.

Водачът е установен бързо, което едва ли е изисквало кой знае какво оперативно майсторство като се има предвид, че става дума за много скъп и изключително рядък за България автомобил.

Шофьорът е на 28 години, осъждан и в изпитателен период, съобщава прокуратурата.

Първоначално е задържан за 72 часа, а след това състав на Софийски районен съд го е оставил в ареста. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по два члена на Наказателния кодекс, като предвиденото наказание е лишаване от свобода между 1 и 6 години.