Закопчаха детето чудо на застраховането в Италия

Закопчаха детето чудо на застраховането в Италия

„Детето чудо“ на застраховането в Италия, „кралят на „стартъп-ите“ на Апенините, „принцът от приказките“ за десетки хиляди девойки между Алпите и Сицилия, бе закопчан от полицията в Милано, защото се оказа сериен изнасилвач на 18 годишни момичета. С щедрите епитети пишещото братство на Апенините кичеше постоянно само допреди два – три дни 43-годишния предприемач Алберто Дженовезе. Който сега се намира в затвора „Сан Виторе“ на столицата на Ломбардия и местните прокурори са го взели на мушка освен за сексуално насилие, така също и за разпространение на дрога и склоняване към проституция. Все престъпления, които вещаят дълги години затвор, освен ако наетата от свръх богатия млад мъж цяла армия адвокати не успеят да залъжат Темида и тя да го пожали.

А иначе професионалната биография на Алберто Дженовезе е от интересна, по-интересна и ако не е била зловещата му страст да дрогира и насилва момичета, вместо да ги печели с естествения си чар, той все още щеше да е пример за подражание на младите италианци. Та „детето чудо“ е родено в Неапол, но по-късно е „осиновено“ от Милано, където завършва с отличие престижния търговско-икономически университет „Бокони“. И веднага след дипломирането му Алберто е поканен да работи като консултант в прочутата американска компания за управленчески решения „Макинзи“.

Но големият личен успех като предприемач го сполетява преди 12 години, когато разкриването първата „он-лайн“ застрахователна компания в Италия, с която буквално премазва конкуренцията. Но когато тя е във върхова мощ, през 2014 г., Алберто Дженовезе я продава на американски фонд за 100 млн. евро, като в същото време става един от основните консултанти на гиганта за он-лайн търговия „eBay”. През 2018 г. пък създава дружество за застраховка пак чрез интернет на камиони, пикахи и мотори, което също бързо прогресира и привлича инвестиции за повече от 250 млн. евро.

Все със същия предприемачески хъс „кралят на стартъп-ите“ започва самостоятелен успешен бизнес в он-лайн търговията с леки коли и мотоциклети, в началото на тази година разкрива и печеливша компания за търговия пак в мрежата с недвижими имоти.

Междувременно забогателият Алберто си купува мезонет в центъра на Милано с огромна тераса, басейн и зашеметяваща гледка към катедралата на града. И там започва да организира щури купони, които не дават мира по цели нощи на съседите му, включително и на живеещия в апартамента под него ас на световния балет Роберто Боле.

Той и други съкооператори редовно се оплакват в полицията от шумния си комшия, но никой не е в състояние да спре веселбите му, защото винаги успява да „анулира“ всеки донос с щедри бакшиши или с начетени адвокати. Но на 10 октомври едва навършило 18 години момиче се оплаква в полицията, че почти два дни е било изнасилвано от Алберто Дженовезе в „бронираната спалня“ на мезонета му, след като е било натъпкано яко с кокаин.

Експресно разследване на силите на реда показва, че подобно поведение е обикновена практика на всеки негов купон в Милано, на о. Ибица или на о. Форментера, където той обикновено се подвизава и където аверите му водят все едва навършили пълнолетие девойки. „Пропяват“ още няколко свидетелки, повечето от които са манекенки, за „подвизите“ на чорбаджията проговарят някои домашни прислужници и бодигардове, следва арест.

А на закопчалите го завчера полицаи Алберто Дженовезе успял само да каже: „Помогнете ми, аз съм върл кокаиноман и без „бяло“ в затвора ще се побъркам!“