Заканиха се на социоложка заради данни за ваксинирането у нас

Заканиха се на социоложка заради данни за ваксинирането у нас

Собственичката на „Екзазкта“ получава заплахи след данните за ваксинирането. За това информира Лидия Йорданова във фейсбук. След публикуваните вчера данни за отношението на българите към мерките срещу коронавируса, ваксините и ваксинациите, тя е получила телефонно обаждане със заплахи. Ето какво пише Йорданова в социалната мрежа:

„Скъпи ФБ приятели, не съм от хората, които често споделят постове на професионална тема. Но днес искам го направя. За пръв път в дългото ми битие на социолог, днес бях потърсена по телефона от непознат, който с груби въпроси и недвусмислени намеци ми даде да разбера, че определени среди не са доволни от данните, които току-що огласих. И тук не става дума за резултати свързани с политически нагласи, а за обществената подкрепа за мерките за ограничаване на КОВИД.

Давам гласност на този натиск върху мен, защото той е недопустим. Не приемам оценките на агресивни и некомпетентни хора, които работят „сплашване“. Ще подам информацията, с която разполагам и към съответните институции!“

Проучване на „Екзакта Рисърч Груп“ показа, че 79,6% от интервюираните подкрепят противоепидемичните мерки. Против тях са около 30%. Но едва 23 на сто обявяват, че биха се ваксинирали срещу над 41% против инжекциите.