Задържаха 40-годишен за грабеж на банка в Дупница, свил 7000 долара

Задържаха 40-годишен за грабеж на банка в Дупница, свил 7000 долара

Полицията в Дупница задържа 40-годишен мъж за грабежа на банков клон в града, съобщи NOVA. Той е предполагаемият извършител на тежкото криминално престъпление.

Сигналът за извършен въоръжен грабеж от банков клон в Дупница е постъпил в полицията малко след 14.10 часа днес. Предприети са незабавни оперативно-издирвателни действия от служители на ОДМВР – Кюстендил, РУ Дупница, ГДНП.

Според БНР извършителят е стрелял в тавана на помещението и е заплашил служителките. По първоначални данни е успял да вземе чувал с пари, в който е имало над 100 хиляди лева. На излизане от банката той е ударил една от чакащите на опашка в банката клиентки, след което е побягнал.

Грабителят, обрал банката в Дупница, е заловен. Видео на мъжа, задигнал около 7000 долара, се появи във фейсбук групата „Забелязано в Дупница“. То е качено от Васко Игнатов.

Мъжът е облечен в черен анцунг с бели кантове и черна бейзболна шапка. Той е стрелял с пистолет в тавана в офиса на банката. След това е взел плик с около 7000 долара. В началото се появиха информации, че той е задигнал 100 000 лв., но това категорично бе отречено.

Мъжът бе задържан за по-малко от 2 часа след грабежа. Той е на 40 г. Това е първият успех на новия директор на ОД на МВР – Кюстендил, Пламен Стоилов, който бе назначен на поста днес.