Задържаха четирима при спецакция за наркотици в Пазарджик

Четирима души са задържани след специализирана полицейска операция по противодействие на производството и разпространението на наркотици на територията на област Пазарджик.

Акцията се реализира под надзора на Окръжната прокуратура, предава БНТ. Екипи от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик установиха нива засадена с марихуана, намираща се в местността „Чукурловица“, в землището на панагюрското село Поибрене.

Мястото е било избрано неслучайно, тъй като се намира в труднодостъпна местност и стигането до него е изключително трудно. Установено е, че в нивата са отглеждани 547 растения канабис. В близост се е извършвало и самото сушене на вече готовите растения. Иззети са 67.25 килограма листа и съцветия в момент на сушене и близо 88 килограма чиста зелена листна маса.

Задържани са двама мъже от Петрич на 30 г. и на 51г. Те са стопани на нарконивата, занимавали се с отглеждането и последващата оbработка на дрогата. Мъжете са привлечени като обвиняеми за незаконно засяване и отглеждане на растения от рода на конопа. С постановление на наблюдaващ прокурор срокът на задържането им е удължен със 72 часа.

По същото време Криминална полиция при РУ-Пазарджик са извършили претърсване на два имота, намиращи се в пазарджишкото село Овчеполци. Първият бил обитаван и стопанисван от 26-годишен мъж, който е задържан. Вътре криминалистите установили обособена оранжерия за отглеждане на марихуана с 19 растения. Намерена е и изсушена листна маса.

Във втория имот, който бил необитаем органите на реда, също открили засадени 36 растения. Така от двете местна били иззети общо близо 67 килограма зелена листна маса и 2.4 килограма изсушена марихуана. За срок от 24 часа е арестуван и 36-годишен мъж от Панагюрище, като заподозrян за стопанисването на втория имот.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share