Задържаха зъболекаря, завлякъл пациенти в София, Перник и Атина

Зъболекарят Ивайло Петров, когото пациенти обвиняват в серия от измами, е задържан в Перник, съобщават от прокуратурата.

34-годишният Петров е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура – Перник. Той е привлечен като обвиняем за извършено от него престъпление – „въвеждане в заблуждение с цел имотна облага”. Наложена му е забрана да напуска страната.

В хода на разследването е установено, че в периода от януари 2020 г. до 15 септември 2020 г., в клиника в миньорския град, мъжът извършил измами спрямо трима пациенти. Заблудил ги за поставянето на дентални импланти и метолокерамични коронки. Измамените били ощетени със 17 003 лева, посочват от държавното обвинение.

Предстои Районната прокуратура да внесе в съда искане за определяне на мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Петров.

Д-р Петров завършва висшето си образование в София. Именно от столицата започват и първите му измами, за които сигнализират излъгани хора. Сред тях са не само пациенти, но и зъботехници. Схемата, разказаха те пред Нова тв, почти винаги е една и съща.

Всичко започва с капаро, което обикновено се дава на ръка и без документи. В някои от случаите след плащането лекарят изчезвал, без да извърши манипулацията, твърдят потърпевши. В други обаче правил това, за което му е платено. Или поне така казвал на пациентите.

За последните две години докторът сменя 5 адреса в София и един в Перник. Последно е пребивавал в гръцката столица Атина, където е завлякъл също немалко българи с различни суми, но вече по-наедро – в евро.

Previous post Погребаха Людмил! „Факултета“ поиска оставката на Фандъкова, спряха влака за Перник
Next post Потресаващо: Спасиха от родителите му гладно и премръзнало бебе на 2 месеца