Забъркаха Бербатов в измама за 300 000 долара! Мнозина се опариха

Димитър Бербатов бе забъркан в набираща популярност Фейсбук измама. Неизвестни потребители на социалната мрежа използват автентично видео на футболната звезда, добавят негова снимка и организират мнима игра с огромни парични награди.

В случая измамниците обещават 300 000 долара в брой на първите, които свържат очите със снимката на играча. Измамата върви под формата на лайв излъчване. Интересното е, че с течение на времето наградата претърпя сериозен скок, тъй като в началото бяха обещани по 10 000 долара.

Схемата цели да хване в капан наивни потребители на социалната мрежа, които бивам уведомени, че печелят, а след това им се искат лични данни и банкови сметки уж за превеждане на сумата. Прави впечатление, че много потребители се хващат на кукичката.

Публикацията на мнимия Бербатов бе споделена близо 200 пъти, а коментарите с предположение кои са очите му бяха над 250 и то само в първите два часа. В последствие публикацията и видеото към нея изчезнаха. Самият Бербатов не коментира измамата, въпреки че мнозина излъгани потребители до последно вярваха, че този му профил във Фейсбук е истински.

Оригиналният акаунт на Берба във Фейсбук остава единственият, който е администриран от него, като има над 2.1 милиона последователи.

В последно време подобен тип измама в социалните мрежи стана изключително популярна в световен мащаб. За тази цел дори бяха хакнати официалните профили на известни личности, което доведе до сериозно напрежение.

Иначе за последно Бербатов сподели, че се е отдал изцяло на семейството си, но има няколко проекта, които щял да обяви, когато нещата станат официални.

Previous post Замразиха сметките и запорираха апартамента на Алексей Навални
Next post 7000 души повече наети в гръцките бакалии по пандемията