Журналист обяви версия: Брендо влезе в затвора, защото свършил парите

Соченият за кокаинов крал Евелин Банев-Брендо може да се е върнал в България, където влезе в затвора, защото парите му са свършили. Единствената служба, за която очевидно Брендо не е работил е КГБ, защото нямаше да го разкрият в Украйна. Евелин Банев има сериозен легален бизнес чрез подставени лица в сферите на строителството, недвижимите имоти, хотелиерството.

Тази версия обяви пред „Дарик радио“ разследващият журналист от “Банкеръ” Иван Рачев.

“Доколкото знам се е прибрал с “онзи неизвестен самолет”, дошли са едни хора и са го закарали в хотелския му комплекс “Оазис” в курорта Лозенец”, коментира разследващият журналист Иван Рачев пред Дарик. Той не допусна връзка между прибирането на Брендо и бизнесмена Васил Божков, който също се прибра у нас след 3 години неизвестност и издирване във връзка с 19 обвинения. Причината – “двамата да са копали в една бразда”.

Запитан дали е възможно завръщането на Брендо да е свързано с опит да обезпечи сигурността си, Рачев заяви: “Не. Всички казват, че само кораб не може да се внесе в затвора, защото там няма плавателен канал. Няма човек, който да е сигурен в затвора, в който и да било затвор”.

Разследващият журналист заяви, че соченият за кокаинов крал вече не е такъв след присъдите му в чужбина. И обясни, че официалното му израстване в престъпния свят е станало покрай бизнесмена Иван Тодоров-Доктора, който бе показно разстрелян с 13 куршума през февруари 2006 г.

Брендо изчезна безследно преди шест години, когато присъдата му от 6 години затвор за пране на пари от наркотрафик у нас влезе в сила на последна инстанция. Междувременно беше осъден и в чужбина.

Той получи 20 години лишаване от свобода в Италия по т.нар. дело “Кокаинови крале”, а в Румъния – 10 години затвор за наркотрафик. Заради присъдите Брендо беше издирван с червена бюлетина от Интерпол. След 6 г. безуспешно търсене, на 24 юни Брендо се появи пред вратите на Централния софийски затвор.

Тогава от МВР не дадоха логично обяснение как е възможно издирван от три държави беглец да влезе у нас безпроблемно. Вътрешният министър Калин Стоянов обясни само, че от силовото ведомство подозират, че е пристигнал в България на 8 юни 2022 г. с незаконният полет на малък самолет “Пайпър”, за който се разбра, че е нарушил последователно въздушното пространство на Унгария, Румъния, Сърбия и България, без да бъде установена радиовръзка с него. Прокуратурата тогава започна разследване по случая, но без резултат.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share