Жозе Моуриньо: Готови сме да посрещнем Лудогорец

Треньорът на Рома Жозе Моуриньо остана доволен от победата с 2:1 над ХИК Хелзинки в група „С“ от Лига Европа. Успехът не бе задължителен за „вълците“ особено след като Лудогорец загуби от Бетис (0:1) в ранния мач. Специалния обаче заяви, че тимът му е играл за феновете, които са пътували да го подкрепят чак до Финландия. Сега тимът му трябва да търси задължителен успех в последния мач с разградчани на „Олимпико“, но наставникът заяви, че тимът му е готов за това предизвикателство.

„Доволен съм. Още преди началото знаехме резултата от мача на Лудогорец и знаехме, че резултатът в нашия мач няма значение и всичко ще се реши следващата седмица. Но ние играхме за честта си. Всеки иска да побежава, особено след скорошната загуба в Серия „А“. Играхме добре в дълги периоди. Волпато записа първи мач, Джакомо Фатиканти дебютира за любимата му Рома. Нямаме контузии освен Роджър Ибанес, защото винаги трябва да има някаква изненада в деня на мача. Той се разболя и остана в хотела. Вече казах, че е важно да оцелеем в турнира, а това означава преди последния мач да имаме шансове за продължаване напред. Готови сме да приемем Лудогорец у дома и се нуждаем от тази победа“, заяви Моуриньо.

„Има натрупване на мачове, на умора. Бяхме поставени в трудна ситуация още след загубата от Лудогорец в първия двубой и още повече след незаслуженото поражение от Бетис. Затова имахме моралната задача да зарадваме нашите фенове, които дойдоха от Рим, които може би са дали последното си евро за това пътуване, за да подкрепят любимата си Рома. Затова трябваше да им се отплатим с победа“, каза още португалецът.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share