Жива факла станал шофьорът на тира, паднал на релсите

Шофьорът на тира паднал тази вечер върху жп релси е изгорял на място в кабината си. Информацията е от Областната дирекция на МВР във Велико Търново отпреди минути. Оттам обаче уточниха, че информацията все още е първоначална и не е потвърдена официално. Причината е, че тялото на водача се намира заклещено в кабината, до която разследващите все още не могат да достигнат.

Преди около час е приключило гасенето на товарния автомобил от екипи на пожарната. То е продължило около два часа и се е извършвало отгоре от моста, от който е полетяло возилото. Предстои да бъде уточнено по какъв начин ще бъде преместен камионът за да бъдат освободени релсите, по които минават влаковете от Южна за Северна България и международните композиции.

Вероятно за изваждането на падналото возило ще бъде използван автовлак. Едва след като камионът бъде изваден ще може да се разбере дали изобщо тялото на водача е в кабината или е паднало по време на полета от моста. Както и дали е починал от механични травми, или от изгаряне. На този етап изобщо не се знае самоличността на водача и неговата националност.

Документите му най-вероятно са изгорели в кабината, както и брезента на камиона, върху който се изписва името на компанията собственик. Не е ясно и дали товарният автомобил е бил празен или е бил натоварен с нещо, което е изгоряло. Единственото оцеляло е задната регистрационна табела на влекача, от която се вижда, че камионът е с турска регистрация. Всичко останало предстои да бъде уточнявано в утрешния ден. За изясняване собствеността на возилото и на водача, ще се търси съдействието на контролно – пропсквателния пункт, откъдето те са влезли в България.

Инцидентът с тира стана снощи малко след 19,00 ч. Товарният автомобил пътувал от Велико Търново към Русе. На моста между селата Петко Каравелово и Раданово камионът внезапно напуснал платното, разкъсал предпазната мантитела и паднал първо върху жиците с високо напрежение, а оттам и върху жп релсите. Не е ясна причината за запалването, дали тя е причинена от токът течащ, по жиците или от горивото в резервоарите на автомобила.

В социалните мрежи очевидец на случиото се описва, че както се движел по пътя, камионът изведнъж свил рязко и полетял надолу. Като вероятни причини се посочват заспиване на водача или той да е получил инфаркт или инсулт по време на двиение и това да е причината да не е могъл да реагира и да натисне спирачката.

От Областната дирекция на полицията във Велико Търново съобщиха, че движението по пътя В. Търново – Русе все още не е пуснато. Очаква се това да се случи по-късно. Освен това движението може да се наложи да бъде затворено и утре, когато вероятно ще се извърши изваждането на падналия товарен автомобил.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share