Жертви на побойника от Русе: Пребил е поне 10 момчета от града

Жертви на побойника от Русе: Пребил е поне 10 момчета от града

Напрежение в Русе заради видео с агресия на момче. видеото беше качено снощи и десетки недоволни младежи се събраха пред блока на нападателя. До ескалация на напрежението не се стигна, но кадрите възмутиха младите хора, които се обявиха против агресията. По думите му поне още 10 момчета са бити от въпросния нападател. Пострадалият Иво Бонев разказа пред БНТ, че не познава нападателя си.

„Случи се в средата на април, аз не знаех изобщо за това момче. Той ме приклещи в тоалетните на едно заведение. дотогава не се познавахме и нямах идея кой е, но ми нанесе побой в главата, ръцете, по цялото тяло“.

Според Бонев причината за нападението е момиче, с което е излизал, а нападателят заявил, че всеки, който има контакт с нея, ще бъде пребиван.

„Не знам защо точно сега клипът е пуснат, но се радвам, че в момента поне имаме някакво доказателство, защото след мен и други момчета, пострадаха от него. Едно от тях подаде жалба и аз накрая реших да не мълча повече и също да подам жалба“

След публикацията на видеоклипа много хора са се свързали с Иво Бонев, който разказва, че изобщо не е очаквал такава подкрепа.

Пред журналистите застана още едно от пострадалите момчета, което е било нападнато само преди дни. то обаче пожела да запази анонимност:

„На 26 октомври ми беше нанесен побой, вследствие имам счупено ребро, проблеми с ключицата, не трябва да си местя ръката, целият ми гръб е жълт. Аз го познавах преди това, но не съм имал проблеми с него. Имах проблеми с негов приятел, но се бяхме разбрали съвсем нормално.“