Жена уби своя двойничка, за да инсценира смъртта си

Жена уби своя двойничка в Германия, за да инсценира смъртта си и да се укрие, съобщава Скай Нюз. 23-годишната Шарабан К. е от ирански произход, живеела е в Мюнхен и е работела като козметичка. Тя е търсела в социалните мрежи жени, които приличат на нея, а след това е имала намерение да убие някоя от тях, за да може да се укрие.

Тялото на двойничката е открито за първи път от полицията през август миналата година в паркирана кола в Южна Германия.Докладите първоначално са идентифицирали жертвата като Шарабан К, но след аутопсията е имало съмнение относно самоличността на тялото.

В крайна сметка става ясно, че тялото е на 23-годишната Хадиджа О., която е била блогърка. От полицията установяват, че Хадиджа и Шарабан са били почти идентични физически. На 19 август полицаите са задържали Шарабан К. и нейна приятелка, обвинени в организирането на схемата.

Прокурорите смятат, че Шарабан е планирала да фалшифицира собствената си смърт заради спор със семейството си. В хода на разследването е установено, че Шарабан се е свързвала с жени в социалните мрежи, седмица преди да бъде извършено убийството. Твърди се, че Шарабан е използвала псевдоними и се е опитвала да организира срещи с жените.

Шарабан успява да убеди Хадиджа да се срещнат като ѝ казва, че трябва да се видят, за да обсъдят козметична марка.

Хадиджа е убита по особено жесток начин като е намушкана над 50 пъти с нож, а лицето ѝ е било напълно обезобразено. Все още не е открит ножът, с който е извършено убийството.

Миналата седмица са издадени заповеди за арест на Шарабан и на приятелката ѝ. Всяка от тях е изправена пред доживотен затвор, ако бъде призната за виновна.