Жена намери загубения преди 53 години пръстен на мъжа си

Жена намери загубения преди 53 години пръстен на мъжа си

Американка от град Барингтън, Ню Хемпшър, откри на дъното на езеро пръстен, изгубен там от съпруга ѝ преди цели 53 години, пише. fakti.bg

През 1967 г. Стив Роуъл, тогава на 16 години, загубил пръстена, който му купили за завършване на гимназия, докато тогавашният тийнейджър хвърлял камъни в езерото Дрюс.

Преди няколко години Роуъл разказал на съпругата си Кати за потъналия пръстен и тя се учудила, че той още тогава не се опитал да го намери. Стив ѝ отвърнал, че не вярвал, че ще го открие.

През 2019 г., след 31 години брак, Кати и дъщеря ѝ решили да потърсят пръстена и се свързали с приятел, който имал металотърсач.

Когато загубил пръстена, езерото било дълбоко около два метра, но днес заради сушата нивото на водата е спаднало до около 60 сантиметра в зоната, където Стив си спомня, че е загубил пръстена.

Той показал на тримата ентусиасти мястото и отишъл да гледа футбол, разказва съпругата му. След няколко часа упорито търсене пръстенът бил намерен. „Не можеше да повярва. Бях сложила пръстена на палеца си. Той просто изпадна в шок!“, описва Кати реакцията на съпруга си.