Жената на Бобоков продала апартаменти за милиони в комплекс на Цветан Василев

Жената на Бобоков продала апартаменти за милиони в комплекс на Цветан Василев

Съпругата на милионера Пламен Бобоков, разследван по аферата Боклукгейт – Христина, е разпродала част от имотите на баровската фамилия, съобщава Lupa.bg.

По наша информация красивата брюнетка е била едноличен собственик на 3 апартамента в частен комплекс в Царево, построен чрез една от многобройните кухи фирми, кредитирани от фалиралата през 2014 г. Корпоративна търговска банка на олигарха-беглец в Белград Цветан Василев. Бобокова ги е продала за няколко милиона лева в късната пролет, когато започна и разследването срещу мъжа й за вноса на хиляди тонове опасни отпадъци в страната, последвано от обвинение за търговия с влияние.

Става въпрос за комплекс, построен от „Билдинг Ризорт“, който е бил пряко финансиран от КТБ. Според материалите по мегаделото срещу Цветан Василев банкерът го създал именно като куха фирма с цел разграбване на активите и пране на пари. Там самата щерка на „изгнаника“ в сръбската столица – Радосвета Василева, имала 152 кв. м. имот, който продала малко преди примката на прокуратурата да се затегне и спрямо нея.

Източниците ни твърдят още, че сделките на Бобокова в Царево били осъществени една след друга, при много бързи процедури и така тя получила по банковите си сметки милионите само в рамките на 1 седмица. Не е ясно при какви обстоятелства фамилията „Бобокови“ е закупила въпросните имоти, но се говорело, че цените били „като за приятели“, твърдят запознати.

В съседство на въпросния комплекс жилища имали и небезизвестните Георги и Мая Кирчеви, които също били семейни приятели на Бобокови.

Последната публична изява на палавата Христина бе преди броени дни на забава по повод юбилея на галерия „Нирвана“. Съпругът й пък е пуснат под гаранция от 10 бона по разследването за търговия с влияние по повод изтеклите чатове с президентския съветник Пламен Узунов за назначаване на определени фигури на висши дипломатически постове под давлението на Бобоков. Брат му е Атанас все още е под стража с мярка „постоянно задържане“ по аферата с фирмата му „Монбат Ресайклинг“.